Me olemme
TM Voima

TM Voima on tuulivoiman ja puhtaan sähköntuotannon edelläkävijä. Olemme rakentaneet sähköinfrastruktuuria ja toteuttaneet lukuisia menestyksekkäitä tuulivoimahankkeita Suomessa ja Virossa. Sijoitustoimintamme kautta puhallamme uusia tuulia myös muille aloille ja uusiin energiamuotoihin. Tavoitteenamme on luoda yhdessä kestävää tulevaisuutta ja edistää osaamisellamme hyvinvointia ja puhtaan energian vallankumousta.

TM Voima Oy perustettiin elokuussa 2012. Yhtiön kehittämiin tuulivoimahankkeisiin on investoitu lähes 200 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on edelleen useita tuulivoimahankkeita Pohjois-Pohjanmaalla. Yhdistämme taloudellisen vahvuuden ja vastuullisuuden, jotta voimme yhdessä vaikuttaa positiivisesti maailmaan. TM Voiman henkilöstöön kuuluu tällä hetkellä Suomessa 5 ja Virossa 4 henkilöä.

Liiketoimintakaupan kautta siirtyminen sijoitustoimintaan

Yhtiö aloitti 110-400 kV sähköasemien ja voimajohtojen rakentamisen vuonna 2015. Vuonna 2022 yhtiössä työskenteli noin 80 sähköverkkojen ammattilaista ja sähköverkkojen rakentamisen liikevaihto oli yli 47 miljoonaa euroa sekä käyttökate noin 6 miljoonaa euroa. Urakointiliiketoiminta myytiin 1.2.2023 Caverion Oyj:lle. Yrityskaupasta voit lukea lisää Caverionin sivuilta.

 

TM Voima jatkaa toimintaansa keskittyen edelleen uusiutuvan energian hankkeisiin sekä sijoitustoimintaan. Tuulivoima ja aurinkovoima kasvavat edelleen nopeasti puhtaan sähkön tuotantomuotoina. Haluamme kehittää kotimaista Suomi-voimaa, joka vähentää hiilidioksidipäästöjä, on taloudellisesti kannattavaa ja luo työpaikkoja sekä kiinteistöverotuloja kunnille. Sisaryhtiömme TMV Green Oü kehittää uusiutuvan energian hankkeita Virossa. Hankkeistamme ja yhteistyökumppaneistamme löydät lisätietoja Uusiutuvan energian hankkeet -sivulta.

 

Uusiutuvan energian hankkeiden lisäksi toimimme kasvuyhtiöissä sijoittajina. Sijoitamme innostaviin kasvuyrityksiin, joissa strategiamme mukaisesti voimme pääoman lisäksi vauhdittaa yritysten kasvua osaamisellamme.

TM Voima oy:ssä monipuolinen yritystoiminnan osaaja

kimtahkoniemi-01

TM Voiman toimitusjohtaja Kim Tahkoniemi on monipuolinen yrittäjä ja yritystoiminnan osaaja. Kim on toiminut energia-alan johtotehtävissä vuodesta 2001 Suomessa ja ulkomailla. Kimillä on erityisosaamista suurista projekteista, uusiutuvasta energiasta ja liiketoimintojen kehittämisestä. Hänessä yhdistyy insinööri, liiketoiminnan osaaja ja visionäärinen ajattelu, mikä tekee hänestä ainutlaatuisen voimavaran yrityksille, joissa hän on mukana. Hyvät ideat, kestävä kehitys ja yhteistyön rakentaminen ovat Kimille intohimoja, jotka näkyvät hänen toiminnassaan.